Еврохолд вкара в съда забраната за сделката с ЧЕЗ

Комисията за защита на конкуренцията блокира сделката

Еврохолд вкара в съда забраната за сделката с ЧЕЗ | StandartNews.com

"Еврохолд България" АД ще защитава интересите на своите над 9000 акционери след решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за забрана на сделката с ЧЕЗ Груп, следвайки своята отговорност пред тях и изпълнявайки своите задължения, съобщиха от компанията.

"Еврохолд" вече внесе жалба в Административен съд – София област. Чешката енергийна група също предприе административни мерки срещу решението на българския регулатор.

"Еврохолд" продължава изпълнението на обявената през октомври стратегия за създаване на силна регионална ютилити компания в рамките на холдинга по модела на "Евроинс Иншурънс Груп" АД, която е една от големите застрахователни групи в Югоизточна Европа (ЮИЕ). Компанията запазва интереса си към придобивания в енергийния сектор в региона и вижда в тях възможност за диверсификация на портфолиото си.

Създаденият от "Еврохолд" енергиен борд, който включва утвърдени международни и български енергийни експерти, продължава да работи за реализация на стратегията за развитие на холдинга в ЮИЕ.

От компанията вече обявиха, че имат сключен договор за 335 млн. евро с ЧЕЗ - Прага. Парите за сделката ще бъдат осигурени от две глобални банки и собствен капитал, а от холдинга обмислят да поканят представител на държавата в борда на електроразпределителното дружество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай