Ето най-продаваните смартфони в момента

Apple оглави отново класацията

Ето най-продаваните смартфони в момента | StandartNews.com

Данни на агенция Omdia показват, че най-продаваният смартфон през първата половина на годината в световен мащаб е бил iPhone 11. От устройството са били доставени 37.7 милиона броя.

Този успех подобрява миналогодишното постижение на iPhone XR, който през същия период беше реализирал 26.9 милиона броя. За представянето на iPhone 11 помогнаха по-ниската стартова цена и хардуерните подобрения.

Прави впечатление, че тази година класацията се доминира от Apple.

Американската компания има цели 5 телефона в топ 10 на най-продаваните смартфони - в класацията са още iPhone SE (2020) на 5 място, XR (6), 11 Pro Max (7) и 11 Pro (10). Xiaomi участва с 4 модела, а Samsung е успяла да вкара само един - A51. Това е и най-продаваният смартфон с Android през първата половина на годината с 11.4 милиона броя.

Xiaomi Redmi Note 9 е малко по-назад с 11 милиона броя, а на четвърто място с 10.2 милиона е Redmi Note 8 Pro. Към края на класацията откриваме и бюджетните Redmi 8 и 8A, което подсказва, че потребителите търсят повече по-скъпите модели на Xiaomi.

Като цяло класацията ясно показва настъплението на Apple и Xiaomi и отдръпването на Samsung, която миналата година имаше 4 телефона в класацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай