ЕРП Север с проекти за 100 хиляди лева в Златарица

Проектите обхващат рехабилитация на мрежа средно и ниско напрежение в Златарица и околните населени места

ЕРП Север с проекти за 100 хиляди лева в Златарица | StandartNews.com

Електроразпределение Север изпълнява проекти в района на община Златарица, област Велико Търново. Проектите са за 100 хиляди лева и са вкючени в инвестиционната програма на дружеството за 2019 година. Те предвиждатк рехабилитация на мрежа средно и ниско напрежение не само в Златарица, но и в околните населени места.

До момента са извършени просеки в близост до въздушните електропроводи в региона, което минимизира рисковете от повреди по мрежата вследствие на пречупени клони по време на характерните за сезона летни бури. Монтирани са нови усукани изолирани проводници в град Златарица и се подменят въздушни проводници в село Резач. Предстои рехабилитация на участъци от електроразпределителната мрежа, подмяна на стълбове, заземители и свързващи елементи от съоръженията в селата Росно, Шивачево, Равново и Калайджи.

Екипите на ЕРП Север целогодишно извършват регулярни обходи и профилактика на мрежата в Североизточна България с цел предотвратяване на смущения в електрозахранването, причинени от повреди по електроразпределителните съоръжения. Още на този етап от годината се планират обекти, които след внимателен анализ на конкретните нужди ще бъдат включени в Инвестиционната програма на дружеството за 2020 г. Паралелно с това приоритетно се изпълняват неотложни дейности по мрежата на ЕРП Север, което осигурява качествено електроснабдяване на клиентите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай