ЕРП Север инвестира 400 х.лв. в област Варна

Инвестицията е във въздушна мрежа на територията на областта

ЕРП Север инвестира 400 х.лв. в област Варна | StandartNews.com

ЕРП Север извършва редица дейности по поддръжка на електроразпределителната мрежа на своята лицензионна територия. Екипите на дружеството са обединени и управлявани от пет разпределителни обслужващи центрове в Североизточна България с допълнително райониране по по-малките населени места. Дейностите по аварийни ситуации, както и по ремонтни и инвестиционни проекти се съчетават с периодични инспекции по мрежата и приоритетно предприемане на мерки за повишаване сигурността на електрозахранването на клиентите.

Проекти на стойност 400 000 лева е реализирало ЕРП Север в района, обслужван от Разпределителен обслужващ център Варна. Населените места, в които е осъществена мащабна рехабилитация на въздушната електроразпределителна мрежа, включват град Долни чифлик, село Блъсково и село Осеново. Паралелно с ремонтните дейности по подмяна на съоръжения в областта през последните месеци, дружеството е инвестирало в етап от проект за изграждане на нова въздушна мрежа в местност Боровец – юг в град Варна. Вложени са общо 24 000 метра усукан изолиран проводник с висока устойчивост на резки промени в метеорологичните условия, монтирани са 150 нови стоманобетонни и железорешетъчни стълба в посочените населени места, извършени са профилактични дейности по подмяна на електрически елементи от въздушната мрежа и допълнително са обезопасени съоръженията. Проектите са част от програмите за инвестиции и ремонти на ЕРП Север за 2019 г, изпълнението на които гарантира качество на доставяната услуга на клиентите.

Електроразпределение Север АД притежава лицензия за дейността разпределение на електрическа енергия. Лицензионната територия на дружеството е с размер от близо 30 000 кв. км и обхваща 9 административни области в Североизточна България - Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен. ЕРП Север управлява и поддържа електроразпределителна мрежа с обща дължина от 42 626 км и 26 подстанции.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай