Екзотика заля дошлите на фермерския пазар в София

Плодолед и смокиново кафе са сред новите продукти, които се превърнаха в атракция

Екзотика заля дошлите на фермерския пазар в София | StandartNews.com

Плодолед и смокиново кафе са сред новите продукти, които се превърнаха в истинска атракция на фермерския пазар в София, съобщава БГНЕС. Събитието по традиция тази година се провежда всяка последна неделя от месеца, а тази неделя е зад храм „Св. Александър Невски“ на улица „Оборище”.

„Това е последният фермерски пазар от сезон лято. Повечето ни фермери са на полето и затова днес изложителите са по-малко, но въпреки това са 67. По-голямата част от изложителите са фермери, но има и занаятчии“, казва Николай Генов, който е председател на кооперация „Хранкооп“ и организатор на фермерските пазари в града.

На пазара изобилства от плодове и зеленчуци – дини, пъпеши, грозде, домати, краставици. Посетителите могат да си купят млечни продукти – различни видове сирена, кашкавали, както и телешко месо, яйца, сладка, гъби „Шийтаке“, черешово и малиново вино.

Сред атракциите на пазара са „производител, който предлага плодолед – сладолед само от плодове, както и смокиново кафе“, разкрива Николай Генов.

На всеки фермерски пазар традиционно има и арт работилници. „Едната е детска и в нея се правят различни видове ръчно изработени бижута, а другата е за рисуване на къна.“, разказа организаторът на събитието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай