Експерти : Наемите няма как да не паднат

Насен със сигурност ще има раздвижване на пазара

Експерти : Наемите няма как да не паднат | StandartNews.com

В скоро време наемите в София и големите градове най-вероятно ще спаднат. Останали без работа много хора освобождават наетите апартаменти и се завръщат по родните си места. При тези условия нормално е наемите да се понижат, смята експерти по недвижими имоти. 
Самите брокери също уточняват, че в момента на пазара е хаос и той трудно може да бъде регулиран, докато няма яснота кога ще се вдигне извънредното положуение.

"Логично е предлагането да се е увеличило значително. Доста наематели напускат жилищата, защото нямат средтства да си плащат наемите. Или търсят по-евтини квартири. Все пак е въпрос и на ситуация.

Платежоспособните квартиранти не са се свършили, но все пак и те искат разумни цени и са прави. В крайна сметка  и от конкретните клиенти, и конкретните апартаменти, които наемат", коментираха брокери.

В момента пазарът на недвижими имоти е "замръзнал", казаха експерти. Със сигурност наесен ще има сериозно раздвижване, а може и по-рано, в зависимост от обстоятелствата.

По отношение на строителния бизнес, те изразиха удовлетворението си, че строителството не е било спряно от държавата заради пандемията. То продължава и сред работниците няма заразени с коронавируса.

В този сектор у нас са заети 200-250 хиляди души. Сега след като от Западна Европа се завръщат много майстори, строителни работници, като това да укрепи сектора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай