Вторник,

Експерти : Наемите няма как да не паднат

От: Владислав КОЛЕВ -
A
A
A

В скоро време наемите в София и големите градове най-вероятно ще спаднат. Останали без работа много хора освобождават наетите апартаменти и се завръщат по родните си места. При тези условия нормално е наемите да се понижат, смята експерти по недвижими имоти. 
Самите брокери също уточняват, че в момента на пазара е хаос и той трудно може да бъде регулиран, докато няма яснота кога ще се вдигне извънредното положуение.

"Логично е предлагането да се е увеличило значително. Доста наематели напускат жилищата, защото нямат средтства да си плащат наемите. Или търсят по-евтини квартири. Все пак е въпрос и на ситуация.

Платежоспособните квартиранти не са се свършили, но все пак и те искат разумни цени и са прави. В крайна сметка  и от конкретните клиенти, и конкретните апартаменти, които наемат", коментираха брокери.

В момента пазарът на недвижими имоти е "замръзнал", казаха експерти. Със сигурност наесен ще има сериозно раздвижване, а може и по-рано, в зависимост от обстоятелствата.

По отношение на строителния бизнес, те изразиха удовлетворението си, че строителството не е било спряно от държавата заради пандемията. То продължава и сред работниците няма заразени с коронавируса.

В този сектор у нас са заети 200-250 хиляди души. Сега след като от Западна Европа се завръщат много майстори, строителни работници, като това да укрепи сектора.

Тагове: Наеми Имоти

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички