Четвъртък,

ДЗИ обработва дигитално щетите по КАСКО+

От: Стандарт -
A
A
A

ДЗИ въвежда изцяло дигитализиран процес на  обработката на щети по КАСКО+, позволяващ значително оптимизиране на времето за получаване на обезщетение - до 24 часа от подаването на документите за щетата, както и премахване на неудобствата с подаване на документи на хартия. С лансирането на уникалната услуга ДЗИ затвърждава лидерската си позиция сред водещите застрахователни компании на българския пазар.

Пълната дигитализация обхваща четири етапа – подаване на уведомление за щета онлайн, изготвяне на опис на уврежданията от мобилни устройства, изготвяне на дигитално досие с всички съпътстващи документи и онлайн проверка на статуса по щета.

Иновативният процес по обработка на щети по КАСКО+ „Бърза писта“  позволява на клиентите да получат плащане до следващия работен ден или в рамките на 24 часа. За целта е необходимо клиентът да е представил на ДЗИ пълния комплект от изискуеми документи по щетата.  

Работата със системата,  разработена специално за нуждите на ДЗИ, предоставя възможност за  бързи и улеснени действия на служителите на компанията в рамките на процеса по управление на щетата и приключването ѝ в рамките на 24 часа.

Въвеждането на  системи,  специално разработени за нашите нужди,  е само един аспект от непрекъснатия процес по дигитализация на услугите на ДЗИ. Всяка година наблюдаваме повишаване на търсенето на дигитални решения, което ни задължава като водещ застраховател и в рамките на законовите възможности да инвестираме в повишаване на удовлетвореността на нашите клиенти“, коментира новата услуга Бистра Василева, изпълнителен директор Общо и Корпоративно застраховане в ДЗИ.

Обхватът на новия процес включва щети с избран начин на уреждане „Експертна оценка“ и изплащане на обезщетение по представени фактури.  

От „Бърза писта“ могат да се възползват също така и физически лица с добра история на щетимост, имащи право на доверен/официален сервиз, чиито автомобили са с леки увреждания  -  до 5 детайла, без части за подмяна. Общата стойност на ремонта не бива да надхвърля 1000 лв., като размерът на обезщетението се определя на база автоматична калкулация, заложена в системата.

 

Тагове: Дзи Щети Каско

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички