Допълнителни 50 млн. лв. за туроператорите

Средствата са в допълнение на вече осигурената субсидия от 10 млн. лв.

Допълнителни 50 млн. лв. за туроператорите | StandartNews.com

Министерството на туризма договори 50 млн. лв. от Министерството на финансите за помощ на туроператори и туристически агенти

Това стана ясно по време на работна среща, инициирана от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представителите на бранша.

Всички, които ще кандидатстват за помощ от бюджета, не трябва да имат задължения към хазната, това заяви вицепремиерът.

В момента се разработва безвъзмездната грантова схема, чрез която 50 млн. лв. ще бъдат предоставени на Министерството на туризма, което ще трябва да ги разпределят към крайните потребители - туроператорите и туристическите агенти, стана ясно по време на срещата.

Сега се финализират последните процедури, след което туроператорите и турагентите ще могат да подават заявления за субсидиране. Базата за разпределяне на средствата ще е оборотът от предходната година, а процедурата ще е максимално опростена.

Представителите на бизнеса поставиха и въпроса за лимитите на задължителната застраховка "Отговорност на туроператора", като според тях трябва да се коментират възможностите за промяна при сключването на полиците, която да даде по-висока степен на защита на крайните потребители.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай