Домусчиев се срещна с италианските работодатели

„Вярвам, че всичко това, което сме постигнали досега в нашето сътрудничество, ни позволява да гледаме заедно напред", каза председателят на КРИБ

Домусчиев се срещна с италианските работодатели | StandartNews.com

При изключителен интерес от страна на италианския бизнес в Рим се проведе кръгла маса, на която бяха представени възможностите за развитие на българо-италиански бизнес проекти през новия програмен период 2021 - 2027 г. Българската бизнес делегация, водена от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, представи виждания за партньорство, като бяха очертани конкретни бизнес перспективи. Домусчиев се срещна в Рим с президента на Конфиндустрия Винченцо Боча, със сенаторите Адолфо Урсо и Андреа де Бертолди, с председателката на групата за приятелство с България в италианския парламент Симона Виетина, с депутати и с членове на ръководството на Конфиндустрия – италианската асоциация на работодателите, една от най-големите асоциации на предприятия на европейско ниво.

Огромна подкрепа за развитието на бизнес отношенията между КРИБ и Конфиндустрия гарантира участието в кръглата маса на сенатор Адолфо Урсо, вицепрезидент на Парламентарната комисия за службите за разузнаване и сигурност и за държавния контрол на разузнаването (COPASIR), бивш заместник-министър на външната търговия, на сенатор Андреа де Бертолди, генерален секретар на Комисията по финанси и член на Парламентарната комисия по данъчен одит и на Симона Виетина, председател на групата за приятелство с България в италианския парламент, както и на българския посланик в Италия Тодор Стоянов.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев подчерта тясното сътрудничество между КРИБ и Конфиндустрия през последните 12 години, както и изключително градивното партньорство с Конфиндустрия България, Асоциацията на италианските предприятия в България, като благодари на нейния президент Мария-Луиза Мерони.

„Вярвам, че всичко това, което сме постигнали досега в нашето сътрудничество, ни позволява да гледаме заедно напред към разширяване на бизнес възможностите между нас“, посочи г-н Домусчиев. Той отправи покана към президента на Конфиндустрия да посети България и КРИБ в най-скоро време, която бе приета от г-н Боча.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай