Дейзи от ДЗИ е първият генериран от изкуствен интелект водещ на прогнозата на времето

Дейзи от ДЗИ е първият генериран от изкуствен интелект водещ на прогнозата на времето | StandartNews.com

 

 

ДЗИ създаде Дейзи - първата водеща на прогнозата на времето, изцяло генерирана с изкуствен интелект. Тя е обучена от истинска водеща от новините, а прогнозата, която представя, се изготвя от метеоролозите на БАН  и ще се излъчва всеки петък.  

Дейзи е уникален проект не само за България, но и в цяла Европа. Тя е част от нашата стратегия за дигитализация и представяне на важна за нашите клиенти информация по възможно най-достъпния, професионален и удобен начин. В бъдеще предвиждаме Дейзи да обогати своето портфолио от услуги и да се превърне във водещ „инфлуенсър“ в областта на застраховането и всички свързани с него теми.“, коментира Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

Прогнозите на генерираната с AI водеща са достъпни на сайта на ДЗИ, в YouTube канала и каналите в социалните мрежи на лидера в застраховането в страната. Те ще се излъчват всеки петък в продължение на 13 седмици. Пускането на Дейзи в публичното пространство е част от комуникационната кампания на ДЗИ – „Синята седмица“, посветена на Петък 13-и и различните суеверия, свързани с тази дата.

Чрез своята „Синя седмица“ ДЗИ по традиция провокира интереса на потребителите към застрахователните продукти и застраховането по оригинален, хумористичен и иновативен начин. Наред с това, в периода 13.09.2024 г. до 13.12.2024 г., застрахователят предлага до 35% отстъпка от застрахователната премия на имуществената застраховка „Комфорт за дома“, което можете да научите и от Дейзи.  

Това е седмата кампания на ДЗИ за Черен петък 13-и, с която ДЗИ отпраща лошия късмет, давайки възможност за сключване на застраховка на ексклузивни цени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай