Данъчни изнасят маси от заведения с борчове

Заведенията са натрупали значителни дългове

Данъчни изнасят маси от заведения с борчове | StandartNews.com

Дългове за близо 15 милиона лева вкараха данъчни в четири вериги заведения в столицата. От едно от заведенията, намиращо се в столичен мол, са били изнесени маси, столове и оборудване, които ще бъдат обявени за публична продан, съобщава Нова тв.

Общото между веригите е, че регистрират нови фирми, които оперират едни и същи обекти и трупат дългове за данъци и осигуровки. Данъчните официално отказват коментар, но източници твърдят, че предстоят ревизии на собствениците на заведенията и още запечатвания и конфискуване на оборудване.

Според източници на БНТ и четирите вериги са клиенти на една адвокатска кантора. Издавали касови бонове и отчитали оборота на заведенията, но не внасяли дължимите данъци и осигуровки. След натрупването на задължения прекратявали дейността на фирмата и регистрирали нова, която поемала работата на заведенията. На следващ етап приложили и нов модел - една фирма била собственик на оборудването и обзавеждането, друга на помещението, а трета фирма оперирала като заведение за хранене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай