Да решиш техническите затруднения от вкъщи

А1 Помощник е модерен дигитален портал за продуктите и услугите на А1

Да решиш техническите затруднения от вкъщи | StandartNews.com
  • А1 Помощник е модерен дигитален портал за продуктите и услугите на А1

Развитието на технологиите доведе все повече умни джаджи в нашите домове. И макар това да има своите предимства, едно нещо също се промени - всички те имат нужда от съответното обслужване. Като се започне от смартфони, минем през смарт телевизори, рутери, модеми, приемници и пр. Не може да се очаква всеки потребител да разбира от всичките разнообразни технологии.
Експерти има, но за да се свърже с тях човек, трябва или да посещава магазин или да се обажда по телефона, където да се опита да разясни своя казус. Или поне така беше доскоро.

С новия А1 Помощник клиентите на А1 могат да получат помощ и да разрешат своите затруднения с продуктите и услугите на телекома, без да се налага да излизат от своя дом. В портала те могат да намерят също и отговори на най-често задаваните въпроси. А тези отговори са написани от най-добрите експерти по обслужване на клиенти в компанията. Така, макар и задочно, всеки може да се възползва от техния опит и знания.

  • Какво съдържа порталът

Всъщност, новият А1 Помощник е част от цялостната стратегия на А1 да развива дигиталните възможности за самообслужване за своите клиенти. Краткият отговор е, че порталът съдържа информация за практически всички услуги, които се предлагат от телекома в момента.
Целта на А1 Помощник е потребителите да откриват бързо и удобно решения на своите проблеми на адрес help.a1.bg. Разбира се, останалите канали за обслужване на клиенти на А1 остават на линия. Но с помощта на Помощника - голяма част от потребителите просто няма да имат нужда от тях.
Информацията в Помощника е разпределена в категории, сред които Фактури, Роуминг, Мобилни услуги, Интернет, Телевизия и други. Предвидена е и отделна секция за нови клиенти на телекома, която дава ценни съвети за потребителите, които за първи път използват услуги от А1.

  • Интуитивен интерфейс

Новият портал на А1 е плод на доста продължителен труд, по думите на Елица Шопова - старши директор "Клиентски опит и удовлетвореност" в А1 България. Причината е, че освен самото техническо разработване на сайта, създаването му включва и множество тестове за оценяването на потребителското преживяване. По този начин от А1 са сигурни, че крайният клиент ще достигне до информацията, която търси, бързо и лесно.
Във всяка категория клиентите могат да намерят подкатегории, където са изброени конкретните услуги. За всяка услуга е предоставено общо описание на всички функции и особености, технически характеристики, някои от най-честите въпроси.
В А1 Помощник са приложени също и множество инфографики, изображения и дори цели обучителни видеа, които могат да преведат потребителите през целия процес, с който имат затруднение. С това А1 се придържа към дългосрочната си визия да улеснява дигиталния живот и да предлага нови и по-удобни услуги на своите клиенти.

  • А1 Помощник - в света на А1

А1 Помощник е и мястото, където се публикуват новини, свързани с предстояща профилактика на мобилната и фиксираната мрежа на телекома, както и напредъка по отстраняването на възникнали аварии. В секцията за новини ще бъдат помествани и известия за най-новите продукти и услуги, промени в ценовите предложения и дори най-новите хитови
заглавия в А1 Видеотека.
От А1 поемат ангажимента информацията в портала да се актуализира и подобрява постоянно, като в бъдеще ще бъдат добавяни още страници за всички нови услуги на телекома. И няма как да е иначе, имайки предвид, че всеки дом се сдобива с все повече и повече умни джаджи, свързани с дигиталния свят. Но решението как да се справяме с възникнали затруднения с тях също става все по-достъпно и удобно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай