Чака се историческо решение за АМ Тракия!

След анализ ще стане ясно има ли нужда от разширение

Чака се историческо решение за АМ Тракия! | StandartNews.com

Предстои взимането на много важно решение за ключова наша магистрала.

Обмисля се необходимостта от направата на трета лента по АМ"Тракия", в участъка Пловдив - София. Темата е била поставена на вниманието на министерството от представители на община Пловдив по време на срещата там. 

Това каза пред журналисти в Пловдив служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова, предаде "Фокус".

Това може да се направи само след анализ, който да докаже необходимостта от трета лента, каза министър Коритарова. Обмисля се още и нещо по-дългосрочно като решение, като например дублиращо трасе на АМ "Тракия".

Догодина ще бъде пуснат технико-икономически анализ с пътна безопасност, който да прецени нуждата от трета лента или алтернативно трасе, или някакви други варианти.

Проблемът с третата летна е с многото съоръжения, които се намират по тази част от магистралата - от София до 70-ти км. Някои от тях ще трябва да се сменят и заради тях направата на трета лента би излязло доста скъпо. Затова именно ще се изчака какво ще покаже анализът, за да се прецени дали е целесъобразно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ммм
преди 3 часа

Крайно наложително е до отбивката за Свиленград да е три ленти във двете посоки

Откажи