Чадъри без пари, но и без такси за плажовете

Обсъждат отпадането на концесионните такси

Чадъри без пари, но и без такси за плажовете | StandartNews.com

Ще се търси балансът в предложението на Българската хотелска и ресторантьорска асоциация, ще търсим и мнението на концесионерите. Едно от предложенията, което ще бъде дискутирано, е да няма концесионни такси и на тази база да има безплатни чадъри и шезлонги. Това заяви зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева в ефира на Нова тв.  

„Обстановката е много динамична. Имаме увереността, че заради това сезонът може да бъде и по-добър от миналогодишния. Наясно сме и с възможността началото да бъде по-трудно с оглед на по-големия брой заболели. Смятам, че и в много по-голяма степен сме подготвени и сме извадили поуки”, подчерта  тя. 

Председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите (ВАРХ) Павлин Косев пък коментира, че предстоящата 2021 г. е още по-нестандартна и предизвикателна от 2020 г.  Той коментира и дали предложението за безплатни чадъри и шезлонги може да изправи едни срещу други хотелиери и концесионери.

„Живеем в много различен свят. Не трябва да сравняваме с предходни нормални години. В момента туристическият бранш е в трудна година, очаква ни още много по-трудна от изминалата и всички трябва да си подадем ръка. Не трябва да се делим, защото имаме един общ интерес”, обобщи Косев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай