Премиерът откри 75-я технически панаир в Пловдив

Премиерът поздрави всички участници и пожела успех на форума

Премиерът откри 75-я технически панаир в Пловдив | StandartNews.com

Всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на държавата. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на икономиката е 3,5 процента. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов откри 75-о издание на Международния технически панаир в Пловдив.

Страна партньор на панаира тази година е Русия, затова на откриването присъстваха и руският посланик Анатолий Макаров и руският заместник-министър на образованието Наталия Бочарова.

Премиерът поздрави всички участници и пожела успех на форума, който дава възможност да се развиват нови партньорства в бизнеса.

Министър-председателят Борисов изтъкна, че държавата прави всичко, което зависи от нея за икономическия просперитет. Премиерът акцентира специално върху необходимостта да се подкрепят иновациите и да се откриват нови работни места във високотехнологичните сектори.

Премиерът присъства на откриването на руския щанд. Пред павилиона на Русия Бойко Борисов се пошегува: „Досега бях с американците, а сега с руския посланик. Да не вземем пак да ги объркаме“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай