БНБ повишава цените на възпоменателни монети

Възпоменателни монети може да се закупят на касите на БНБ в София

БНБ повишава цените на възпоменателни монети | StandartNews.com

Централната ни банка промени цените на възпоменателните монети. Днес тя публикува актуализиран списък на цените и наличностите, които влизат в сила още същия ден, предаде "Монитор".

Цените на паричните знаци са увеличени с до 9 лв. Така сребърната възпоменателна монета с частично позлатяване на тема „100 години Университет за национално и световно стопанство“ вече не струва 72 лв., а 80,40 лв. Монетата по случай 150 години от създаването на Българска академия на науките (БАН) също поскъпна от 78 лв. на 84 лв.

Монетата за Дряновски манастир също вече струва 84 лв., което е с 6 лв. отгоре спрямо предишната цена. Монетата за „Кукери” от серията „Български традиции и обичаи” обаче е поскъпнала с едва 1.20 лв. - от 78 лв. на 79,20 лв., показва справка на сайта на централната банка.

Възпоменателни монети може да се закупят на касите на БНБ в София. Рекламации може да се извършват на каса непосредствено при продажбата им. От БНБ напомнят, че е редно монетите да се съхраняват в подходящи условия и да имат защитна капсула.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай