Бизнесът: Махнете думата MAX от Боинг 737!

От "Боинг" обаче отказват да променят името на модела самолет

Бизнесът: Махнете думата MAX от Боинг 737! | StandartNews.com

Ръководителят на американската лизингова компания Air Lease Corporation Стивън Удвар-Хази апелира към ръководството на корпорацията „Боинг“ да преименува самолета модел 737 MAX, изключвайки думата MAX от неговото обозначение. Причината е провалът, настъпил след две катастрофи с модела - в Етиопия и Индонезия.

Според агенция „Блумбърг“ Air Lease Corporation, която е сключила договор за доставка на около 200 самолета от типа 737 MAX, е един от най-големите клиенти на авиационния гигант.

"Помолихме Boeing да се отърве от думата MAX", цитира агенцията думите на милиардера. "Вярвам, че думата MAX трябва да бъде включена в историческите книги като прословуто име на самолет."

Ръководителят на Air Lease Corporation, посочва „Блумбърг“, предложи да се използва само номерът на модела с прибавяне на една или две цифри, като например 737-8 или 737-10. Така ще може да се споменава моделът на скандалния самолет, като се преодолее предпазливото отношение на обществеността към въздушните пътувания.

От своя страна корпорацията „Боинг“ заяви, че те уважават идеите и предложенията, идващи от клиенти и заинтересовани страни, обаче „в момента не планират да променят името 737 MAX“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай