Хотелиери на протест, искат 5% ДДС

Решението е на хотелиери ресторантьори, търговци и др. свързани с туризма

Хотелиери на протест, искат 5% ДДС | StandartNews.com

Представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес ще излязат на национален протест на 29 януари пред Народното събрание.
Основните искания са за намаление на ДДС на 5% и отмяна на текстовете в наредбата на НАП за запечатване на търговски обекти без изрично доказана вина от страна на търговеца, стопанисващ обекта, съобщиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново.
Исканията на хотелиерите и ресторантьорите, включително и за отлагане действието на Наредба Н-18 за касовите апарати, докато не бъдат изчистени спорните моменти, вече са внесени в парламента и Министерския съвет, поясни Петър Стефанов от БХРА.
Към исканията на бранша, приети в началото на седмицата във Велико Търново, се присъединяват и други организации, свързани с туризма и търговията.
„Протестът по обяд на 29 януари пред парламента е само с икономически искания и не е свързан с гласуването на вота на недоверие към правителството“, подчерта Стефанов.
Над 100 заведения от Великотърновска област още утре ще поставят на обектите си табели с надпис „Протест“, а служителите ще работят с жълти жилетки, докато не започнат преговори по същество с държавните институции за решаване на проблемите в бранша.
Към протеста се присъединяват и собственици на заведения в Кърджали, които днес закачиха пред обектите си жълти жилетки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай