Неделя,

Бизнес и учени с общи проекти

От: Стандарт -
A
A
A

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев и ректорът на Техническия университет-София чл. кор. проф.дтн инж. Георги Михов подписаха Рамково споразумение за стратегическо сътрудничество днес. Целта на споразумението е да се засили връзката между образованието и бизнеса чрез повече съвместни проекти, които да намират реални решения на предизвикателствата както от страна на работодатели, така и от страна на висшето образование.
„Съпричастен съм с мисията на Техническия университет-София, защото това е мястото, където се създават най-търсените инженерни специалности, от които пазарът на труда в България има голяма нужда“, подчерта Кирил Домусчиев. И допълни: „Факт е, че има сериозен недостиг на такива кадри и се надявам, че заедно ще продължаваме да убеждаваме обществеността и младите хора да се насочват към такива специалности. В индустрията възнагражденията на инженерните кадри растат и там добрите специалисти могат да се реализират и да получат едно европейско възнаграждение. Имаме много работа, която можем да свършим съвместно като университет и работодателска организация, защото вие подготвяте кадрите, а ние ги назначаваме и развиваме, и трябва да работим заедно в тази посока. Този ръст на БВП, на индустрията, на износа, който постигаме през последните години,  може да бъде още по-сериозен, ако има добре подготвени кадри. Надявам се, че съвместно с високо уважавания Технически университет можем да дадем един допълнителен тласък на българската икономика“.
Председателят на КРИБ е възпитаник на Техническия университет-София. „Аз съм много съпричастен с ролята на Техническия университет - София и поради това, че съм завършил този университет и съм много доволен от образованието и от знанията, които съм получил и от всичко, което университетът ми е дал, за да мога да се реализирам. Благодаря и за поканата да бъда член на вашето Настоятелство заедно с други уважавани колеги от бизнеса“, каза Кирил Домусчиев.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички