Биткойнът тръгна надолу

Други дигитални валути се сринаха с 20% по време на неделната търговия

Биткойнът тръгна надолу | StandartNews.com

Най-голямата криптовалута биткойн поевтиня с близо 15%, а някои други дигитални валути се сринаха с 20% по време на неделната търговия, отбелязвайки най-драматичните понижения от февруари насам.

Този ценови срив стана факт само дни след забележителния подем на пазарите за криптовалути, когато биткойнът поскъпна до рекорден ценови връх около 65 хиляди долара. В неделя водещата криптовалута се срина за кратко с близо 15% към близо 52 хиляди щатски долара, след като нейният ценови спад се ограничи в рамките на деня с 10% до около 56 000 долара.

Подобен и дори по-драматичен спад претърпяха и редица други криптовалути, като Етериум, който се раздели с 18% от стойността си, предаде Нова.

Според анализатори нямаше ясна причина за тези брутални разпродажби, но не е изключено причината да е свързана със започналата през миналата седмица търговия на акции на криптоборсата Coinbase на технологичната борса Nasdaq.

В началото на търговията в понеделник биткойнът опитва известна стабилизация, поскъпвайки с около 2% към 57 300 долара, намирайки подкрепа от Китайската централна банка, която изнендващо определи водещата криптовалута като възможна алтернативна инвестиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай