Биткойнът мина 20 000 долара

За 2020 криптовалутата поскъпна със 170 процента

Биткойнът мина 20 000 долара | StandartNews.com

Водещата криптовалута- биткойн мина психологическата граница от 20 000 долара. Днес валутата скочи с 6 процента до 20 790 долара.

В рамките на отминаващата година основната дигитална валута поскъпва с над 170% благодарение на интерес за покупки от страна на големи инвеститори, привлечени от потенциала за бързи печалби. Подкрепа за силното поскъпване на биткойн оказва и неговия предполагаем статут на инвестиция, устойчива на инфлация, както и засилващите се очаквания, че той и останалите водещи криптовалута ще се превърнат в даден момент в основен метод за разплащане.

При това силно поскъпване на биткойн се вижда голям приток на основната криптовалута в посока от Източна Азия към Северна Америка с оглед на "глада" на по-големите американски инвеститори към този финансов актив.

Силното възходящо рали на биткойна, на който някои инвеститори гледат като на потенциално убежище за техните инвестиции, съвпада с поевтиняването на златото през последните месеци.

Някои инвеститори като хедж фондове и т.нар. "семейни офиси" (частни компании, които се занимава с управление на инвестиции на богатите фамилии) бяха възпирани в миналото да влагат средства в криптопазар поради неговия непрозрачен характер. Въведеният по-строг надзор над американската крипто индустрия обаче помогна да се успокоят някои от тези опасения и допринесе за силния интерес към дигитални валути, включително към покупките на биткойни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай