BILLA подкрепя българските производители

Веригата има дългосрочно партньорство с българските производители и ще продължава и занапред да ги подкрепя и да им осигурява възможност да развиват бизнеса си...

BILLA подкрепя българските производители | StandartNews.com

BILLA България има дългосрочно партньорство с българските производители и ще продължава и занапред да ги подкрепя и да им осигурява възможност да развиват бизнеса си. Това стана ясно на пресконференция, посветена на сътрудничеството на търговската верига с родни производители.

На събитието веригата представи и новата си собствена марка „Българска ферма“, която гарантира на клиентите 100% българско месо с доказан произход. В събитието се включи и министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, който приветства усилията на BILLA непрекъснато да увеличава броя на българските продукти в магазините.

На пресконференцията присъстваха и представители на фирмите Бони Холдинг, Амета Холдинг (производителят на „Лудогорско пиле“) и Месокомбинат Свиленград, с които компанията си сътрудничи от години. Гостите на събитието имаха възможност да опитат специално приготвени от шеф Виктор Ангелов специалитети от българско месо и така да се убедят лично във високото му качество и уникален вкус.

„BILLA работи активно с български производители и им помага да развиват бизнеса си и да се позиционират на пазара. Така не само стимулираме родното производство, но отговаряме на все по-силното потребителско търсене на български стоки. Марката „Българска ферма“ е поредната стъпка, която правим, за да осигурим на клиентите качествени продукти с гарантиран произход“, коментира Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

„Благодаря на BILLA за това, че в тяхно лице срещаме ценен партньор в мисията ни да предоставяме качествени български продукти на потребителите. Поздравления за новата собствена марка „Българска ферма“, която допринася за увеличаването на дела на българско месо в търговската мрежа. Отчитаме положителни тенденции по отношение на тази категория  – годишно у нас се произвеждат по 210 хиляди тона българско месо, като се очаква тази година количеството да е дори по-голямо“, заяви Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите.

BILLA България работи по редица проекти, насочени към стимулирането на родното производство и към запознаването на потребителите с предимствата на българските продукти. През годините компанията е организирала изложения за представяне на традиционните сурово-сушени месни продукти и на млечните продукти по БДС. Търговската верига развива дългосрочно и инициативата си „BILLA Градини“, в рамките на която си партнира с над 30 родни земеделци, отглеждащи плодове и зеленчуци в повече от 150 градини в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай