BILLA отвори първи магазин с каси за самообслужване

Новият супермаркет от веригата се намира в Мол Марково тепе в Пловдив

BILLA отвори първи магазин с каси за самообслужване | StandartNews.com

BILLA България откри 131-вия си магазин в страната. Супермаркетът се намира в модерния търговски център Марково тепе в Пловдив и е първият обект от веригата, оборудван с каси за самообслужване. Клиентите ще имат възможност да маркират и плащат сами покупките си на 4 каси. Иновативните съоръжения са особено полезни в настоящата епидемиологична обстановка, тъй като ще ограничат до минимум прекия контакт между служителите и пазаруващите.

Новият супермаркет в Мол Марково тепе е осмият магазин на BILLA в Пловдив. С търговска площ от над 1000 кв.м., обектът предлага разнообразен асортимент от над 11 000 качествени продукта. Инвестицията в супермаркета от страна на веригата е в размер на над 2,3 млн. лв.

С отварянето на магазина в Пловдив BILLA разкрива 40 нови работни места. По този начин компанията допринася за справянето с безработицата в страната, породена от кризата с COVID-19. BILLA е един от най-големите работодатели в България, осгурявайки работа на над 4900 души.

„Радваме се, че откриваме нов магазин в Пловдив. Вярваме, че въвеждането на каси за самообслужване ще превърне пазаруването в още по-приятно изживяване и ще улесни много клиенти. Убедени сме, че тази иновация ще се оцени от клиентите ни и затова обещаваме, че веригата ни ще продължи да се развива, за да можем да отговорим дори на най-високите очаквания.“, коментира Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Новият търговски обект от веригата в Пловдив ще предложи на клиентите разнообразие от български продукти – свежи плодове и зеленчуци „BILLA Градини“, отгледани в над 150 градини и оранжерии в България, прясно свинско и пилешко месо под собствения бранд „Българска ферма“, разнообразие от млечни продукти, напитки и други. Асортиментът включва и любимите на мнозина собствени марки Clever, BILLA, BILLA Premium, BILLA Bio, голяма част от които също се произвеждат в България.

Вече цели 20 години BILLA работи активно с местни производители и стимулира бизнеса им. Към момента компанията си партнира с над 460 родни производители, а само за последните месеци е разширила партньорската си мрежа с над 25 нови доставчици. В резултат на това клиентите могат да избират от над 150 вида колбаси и месни деликатеси, както и от над 100 артикула сирена и кашкавали, произведени от родни производители. Повече от 60% от вината и ракиите, които веригата предлага, също са произведени в България.

В магазина в Mол Марково тепе, както и в останалите от веригата, са предприети всички необходими мерки за безопасност на клиентите и служителите. Остава пропускателният режим на входа, където са разположени дезинфектанти за почистване на ръце и колички, а със стикери за спазване на разстояние в касовата зона на магазина са обособени местата, на които да изчакват клиентите, така че да не се получава струпване на хора. В допълнение на всички хигиенни мерки се извършва и регулярна дезинфекция на зоните, до които имат достъп повече хора през деня.

BILLA България навлиза на българския пазар през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

Според независимо проучване на швейцарската организация ICERTIAS за 2020-2021 г., българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Верига за продажби на дребно“, „Отдел за пресни плодове и зеленчуци“, „Отдел за прясно месо“, „Програма за лоялност“, „Отдел за риба и морски дарове“ и „Отдел за деликатеси“.

BILLA България е любима търговска верига на българите в четири поредни години (2016-2019) според резултатите от единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ“.

Веригата е представена в 38 града в страната със 131 магазина. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja! Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай