Без ток останаха близо 6300 клиенти на ЧЕЗ в квартал "Овча купел"

В резултат на несъобразени изкопни работи от страна на фирма беше прекъснат кабел 20 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение България. Информация за строителни дейности трябва да се подава поне две седмици предварително

Без ток останаха близо 6300 клиенти на ЧЕЗ в квартал "Овча купел" | StandartNews.com

В резултат на несъобразени изкопни работи от страна на фирма беше прекъснат кабел 20 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, и на 19 август сутринта за повече от час без електрозахранване останаха близо 6300 клиенти на дружеството в столичния квартал „Овча купел“. За нанесените имуществени щети се състави констативен протокол на извършителя.

 

„Строително-ремонтните дейности са в разгара си през летния сезон, но фирмите трябва отговорно да спазват процедурите и да съгласуват своевременно изкопните работи, за да не се смущава комфортът на клиентите и работата на бизнеса в горещите летни дни“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“, в ЧЕЗ Разпределение България АД.

 

Това е втори случай, в който несъгласувани дейности оставят над 6000 софиянци без електрозахранване в рамките на седмица. Информация за стартиращи изкопни дейности трябва да се подава поне две седмици предварително на телефон 0700 10 010 или на имейл [email protected].

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай