Австрийци възхитени от Банско

Кметът на тиролския Серфаус също е групата

Австрийци възхитени от Банско | StandartNews.com

Ски курорт №1 Банско бе посетен днес от 28 австрийци, които са представители на общини, зимни курорти и компании, които произвеждат и оперират с лифтови съоръжения. Сред тях е и кмета на Серфаус (Тирол, Австрия) маг. Паул Грайтер, а организатор е маг. Арнолд Оберахер. Групата, в която има ръководни кадри на няколко курорта около Ишгл, провежда такива пътувания всяка година в различна държава, като миналата година са били в Швеция.

Гостите останаха много доволни от посещението си в Банско и ски зоната под връх Тодорка. Те нощуваха в Кемпински Гранд Арена Банско и имаха възможност да опитат елитната кухня на ресторант Етно, както и ВИП Рум (VIP Room) на Бъдеришка поляна. Въпреки сравнително сухата зима, те останаха много приятно изненадани от състоянието на пистите в курорта. Гостите бяха впечатлени от това, че Банско от две години е еко-курорт (Eco Friendly Resort) и в заведенията в ски зоната не се ползват продукти, произведени от пластмаса за еднократна употреба.  

Преди да отпътуват за Боровец, гостите от Австрия благодариха на домакините си за топлото посрещане и се снимаха на фона на писта "Марк Жирардели", на която от 24 до 26 януари, 2020 ще се проведат стартовете за жени за Световната купа по ски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай