Банско посреща туристи с лаборатория за PCR

Носенето на маскина открито вече е задължително взимния курорт.

Банско посреща туристи с лаборатория за PCR | StandartNews.com

Носенето на маскина открито вече е задължително взимния курорт Банско.Общинският оперативен щаб прие пакет от мерки за ограничаванена разпространението на коронавируса и сигурността на туристите през зимата.

Още преди заповедта на здравния министър в Банско носенето на маски и на открито е задължително.

Във всички обществени сгради и магазини се контролира изискването задистанция и дезинфекциякакто на помещенията, така и на хората, влизащи в тях.

По инициатива на местната власт в курорта ще бъде разкрита лаборатория за PCR тестове, като резултатите от пробите ще излизат в рамките на два часа.

Идеята е чуждите туристи, които трябва да представят документ за отрицателен тест, прибирайки се у дома, да имат тази възможност на място. Лабораторията ще се ползва и в случаите на проявени симптоми на коронавирус. 

В момента общината договаря с туристическия бранш наемането на малък семеен хотел или къща за гости, за карантиниране на туристи, дали положителна проба или контактни с такива лица. 

За да се избегне струпването на хора пред кабинковия лифт, ще бъде открита и постоянна линия за извозване на скиорите в планината, при спазване на всички противоепидемични мерки.

Редуциран е броят на хората в кабината и седалковите лифтове. Карти за ползване на съоръженията в ски зоната ще се продават и от специално монтирани в града автомати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай