Бали отряза туристите до края на годината

Лоша новина за любителите на екзотиката

Бали отряза туристите до края на годината | StandartNews.com

Чуждите туристи няма да могат да посещават Бали до края на 2020 г. заради пандемията от новия коронавирус. Това обяви управителят на индонезийския остров, с което отмени плана за отварянето на Бали от следващия месец, съобщава "Франс прес". 

Прочутата туристическа дестинация отвори отново плажовете, храмовете и други туристически места за гражданите си в края на юли и заяви, че ще позволи на чуждестранните туристи да се завърнат на 11 септември. 

Но планът вече е отменен заради тревогите относно увеличаващия се брой на заразените в Индонезия и заради многото чуждестранни граждани, подлежащи на забрана за пътуване в техните страни.

Джакарта също също все още се въздържа да премахне забраната си за чуждите туристи да влизат в Индонезия.

"Ситуацията в Индонезия не е благоприятна за разрешаване на международни туристи да посещават Индонезия, включително... Бали", заяви управителят на острова в официално писмо.

"Централното правителство подкрепя плановете на Бали да възстанови туризма чрез отваряне на вратите за международни туристи. Това обаче изисква грижи, благоразумие, да не се бърза и изисква внимателна подготовка", добави той.

Той не даде нова дата за разрешаване на посещение на чуждестранни туристи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай