Ами сега?Три търговски центъра отварят в Пловдив

Това може да породи напрежение в бранша

Ами сега?Три търговски центъра отварят в Пловдив | StandartNews.com

Три търговски центъра в Пловдив, които от дълго време не работят заради противоепидемичните мерки, въведени от Здравното министерство, имат шанс да отворят врати за клиенти в близките 3-4 дни, научи „Марица“. Ако това стане факт, още преди 31 януари в тях ще заработят магазините, но само тези, разположени на първия етаж.

Това се случва след депозирани искания в Областната администрация в Пловдив от управителите на магазините, разположени във търговските центрове  „Форум“, „Гранд“  и „Хали“, с изричното настояване да започнат работа и с аргументи, че в редица други областни градове, подобни на тях обекти работят и не са преустановявали работа.

В тази връзка юристите на областта изготвиха становище, което е с препоръчителен характер. Няма обаче издадена специална заповед за това.

Според директора на „Правна дирекция“ тези обекти представляват съвкупност от изключенията за функциониране на търговски обекти, визирани в заповедта на министъра на здравеопазването.

Същевременно функционирането  им няма да наруши императивните забрани за спазването на временните противоепидемични мерки, въведени на територията на страната до 31 януари 2021 година, а в  същото време ще гарантира равнопоставеност между търговските обекти.

Според управителите на трите обекта, депозирали искането, по същия начин в момента работят магазините и в търговската верига Кауфланд, където извън хранителния магазин функционират обекти и за промишлени стоки, а на главната улица работят H&M  и търговски комплекс  "Екселсиор".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай