Адам Фъргюсън оглавява продуктовия маркетинг на Nokia

Той ще отговаря за цялостната маркетингова стратегия на HMD Global за пълното портфолио от смартфони и телефони Nokia

Адам Фъргюсън оглавява продуктовия маркетинг на Nokia | StandartNews.com

Компанията HMD Global обявяви назначаването на Адам Фъргюсън за ръководител на продуктовия маркетинг на компанията. Фъргюсън притежава богат опит в сферата на бързооборотни стоки – оглавявал е маркетинга на OnePlus за Европа и е заемал високи постове в маркетинг отделите на компани като EE, Nestle и Unilever.

Той ще отговаря за цялостната маркетингова стратегия на HMD Global за пълното портфолио от смартфони и телефони Nokia.

Назначението му идва съвсем скоро след това на Стивън Тейлър, който се присъедини към компанията като главен маркетинг директор. HMD Global неслучайно обогатява лидерския си екип в периода около представянето на няколко нови продукта с марката Nokia. Фъргюсън ще докладва директно на Тейлър в хода на разработването на дългосрочната стратегия за развитие на портфолиото от телефони Nokia.

Адам Фъргюсън, ръководител на продуктовия маркетинг, HMD Global:

„Като почитател на мобилните технологии, с удоволствие се присъединявам към HMD Global, домът на телефоните на Nokia. Няма много устройства, които пленяват аудиторията и предизвикват такава лоялност, както го правят телефоните Nokia. Очаквам с нетърпение да допринеса за обогатяването на това наследство и заедно да продължим да предлагаме на феновете онова, което са свикнали да очакват - най-доброто в качествения дизайн и последните технологии на достъпна цена. “

Стивън Тейлър, главен маркетинг директор, HMD Global:

„Нямам търпение с Адам да започнем работа в тясно сътрудничество и съм уверен, че екипът ще има какво да почерпи от неговия опит. Той е всеотдаен към бранда маркетинг лидер с богат опит в някои от водещите компании в индустрията на бързооборотните стоки, телекомуникациите и потребителските технологии, което несъмнено ще помогне да разгърнем нашата продуктова маркетингова стратегия в нови и вълнуващи направления.“

Адам Фъргюсън се присъединява към HMD Global във вълнуващ за компанията период, непосредствено след представянето на първия  смартфон Nokia с 5G - Nokia 8.3 5G. Устройството е с най-голям брой 5G радиочестотни ленти сред останалите 5G смартфони и с това може да осигури наистина глобално покритие с по-бързи връзки. С това HMD Global утвърждава ангажимента си да предлага неподвластни на времето устройства, за да отговори на нуждите на своите клиенти по целия свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай