А1 Видеотека пренася Холивуд у дома

А1 Видеотека се предлага само за абонати на ТВ услуга с технологията А1 Xplore TV

А1 Видеотека пренася Холивуд у дома | StandartNews.com

Вероятно не малка част от поколението вече пораснали деца все още си спомня предаването „Милион и едно желания“, което веднъж на няколко месеца радваше тогавашните подрастващи с повторения на култови филми. Споменът е ярък, защото тогава това беше май единствената възможност да се насладим отново на приключенията на любимите си телевизионни герои.

Разбира се, оттогава взискателността на зрителите доста се е повишила, а телевизията отдавна вече предлага много повече възможности за зрителите от всички възрасти. Ежедневието и навиците на потребителите също се променят, и за да отговори на тези нови желания, една от най-големите технологични компании в България – А1, развива своя интерактивна телевизионна платформа A1 Xplore TV. Тя надгражда върху вече добре познатите и удобни интерактивни функции за спиране на пауза, връщане назад, гледане на минали предавания и запис на телевизионно съдържание с пускането на А1 Видеотека, която включва редица хитови филми от големия екран.

А1 Видеотека дава възможност на потребителите да гледат най-новите заглавия малко след като приключи излъчването им в киносалоните. Компанията е единствената на родния пазар, която чрез своята видеотека предлага на зрителите водещи заглавия, направили своята премиера преди не повече от 6 месеца в киносалоните. Наличните филмови продукции са от водещи студия като Warner Bros., Universal, Paramount, Sony, Fox, както и Disney и Pixar. Видеотеката е с постоянно развиващ се каталог от филми от всеки жанр.

А1 Видеотека предлага също филмови продукции на принципа Video-on-Demand (VOD), или съдържание при поискване от HBO и Voyo, които могат да бъдат наети в рамките на 48 часа. По този начин киноманите, които предпочитат удобството на домашната атмосфера, ще имат шанса да организират своя любим филмов маратон у дома. Закупуването на филми става директно през платформата, като желаното заглавие се визуализира в „Моята секция“, а сумата се добавя директно към месечния абонамент към А1.

Филмите са добре субтитрирани и с кристално качество на картината, което допринася за приятното преживяване на зрителите.

Сред предимствата на А1 Xplore TV е и функцията за персонализирани препоръки, които получават потребителите на база на своите предпочитания. С помощта на алгоритъм, подходящи според конкретните интереси на зрителя филми се визуализират в секция „Препоръчани”. Така вечната дилема „какво да гледаме” вече се решава доста по-лесно, а любителите на седмото изкуство могат да бъдат сигурни, че няма да изпуснат нищо от това, което обичат да гледат.

Друга иновация на интерактивната телевизионна платформа е, че тя се синхронизира между отделните устройства. По този начин предаването, гледано на телевизор продължава от същото място при стартирането на приложението на мобилен телефон или таблет, и обратно.

Създаването на услугата А1 Видеотека е част от стратегията на А1 да осигури достъпно премиум съдържание на своите клиенти. Така вече не е задължително да отделяме часове в подготовка и планиране, за да се насладим на семейно кино с децата или с приятели, защото филмите вече са у дома.

А1 Видеотека се предлага само за абонати на ТВ услуга с технологията А1 Xplore TV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай