А1 подкрепя инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България

А1 за втора поредна година е партньор на програмата „Оставаме в България, Zащото успяваме тук“, насочена към представителите на поколението Z

А1 подкрепя инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България | StandartNews.com
  • А1 за втора поредна година е партньор на програмата „Оставаме в България, Zащото успяваме тук“, насочена към представителите на поколението Z
  • Стажантите в компании - членове в СЖББ, могат да кандидатстват до 7 август

Водещи специалисти от А1 ще предоставят професионални обучения като част от подкрепата на компанията за програмата „Оставаме в България, Zащото успяваме тук“. Тя е част от Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България, която се провежда за пета поредна година и досега в нея са се включили над 10 000 младежи. Програмата е насочена към представители на поколението Z – родени между 1995 и 2005 година, които в момента са на стаж в компании, членуващи в Съвета на жените в бизнеса в България.

Целта на Програмата е да подкрепи личностното развитие на младите хора и да им предостави допълнителни възможности да се подготвят по-добре за следващите стъпки в кариерата си. В продължение на месец и половина младите хора могат да преминат напълно безплатно през няколко професионални обучения по различни теми, водени от опитни експерти в съответната сфера. Утвърдени експерти от А1 ще обучават стажантите на презентационни умения, подготовка и поведение при интервю за работа и други, с които младите хора ще могат да надградят своите знания и да се запознаят с различни бизнес модели в България. Сред лекторите в Програмата са и експерти от други компании, членуващи в Съвета на жените в бизнеса в България, като UniCredit Bulbank, Brenntag и други.

Чрез пряк досег до реалната бизнес среда на едни от водещите български и международни компании, младите хора ще могат да се запознаят с нови възможности за професионална реализация в различни сектори от икономиката. Тези от тях, които активно участват във всички обучения, ще получат официален Сертификат за завършена програма.

Обученията се провеждат онлайн и са с продължителност около 1,5 часа. Изданието на Програмата тази година ще започне на 10 август, а кандидатите могат да се запишат до 7 август.

Подкрепата на А1 за Програмата на Съвета на жените в бизнеса в България е част от цялостната стратегия на компанията активно да подпомага професионалното развитие на младите хора. Стажантската програма на А1 води своето начало още от 2005 година и ежегодно предоставя възможност на активни и амбициозни млади хора да наградят и разширят своите знания и умения в реална бизнес среда.

До момента над 1000 стажанти от различни специалности и университети са имали възможност да усетят реалната бизнес среда в А1, от които над 300 вече са служители на телекома. Програмата на А1 е целогодишна, платена и продължителността ѝ е съобразена с индивидуалните предпочитания на младите хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай