7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"! Наш гигант с ключова роля

Главболгарстрой е първата българска компания, която подписа меморандум за сътрудничество с Hyundai

7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй"! Наш гигант с ключова роля | StandartNews.com

Главболгарстрой е първата българска компания, която подписа меморандум за сътрудничество и разбирателство с Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън" (Hyundai Engineering & Construction Co., Ltd.) по изпълнение на важни за страната и региона инфраструктурни проекти, включително 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй".

На официално събитие в София, корейската компания представи опита си в областта на ядрената енергетика като една от водещите компании, изграждащи ядрени мощности и визията си за безопасно и иновативно развитие на ядрената енергетика в България.

Главният изпълнителен директор на Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън Янг Джун Юн, сподели, че компанията има богат опит в областта на ядрената енергетика и е построила първата ядрена централа в Корея през 1970-та година. През последните 50 години "Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън" работи интензивно в изграждането на големи атомни електроцентрали и на малки модулни реактори.

„За нас е огромна чест е да бъдем избрани за партньор в АЕЦ "Козлодуй", която представлява много ценен енергиен източник за България и региона“, допълни Янг Джун Юн.

По време на събитието служебният енергиен министър Владимир Малинов заяви, че на първо място при развитието на ядрената енергетика в страната ще бъде спазване на всички международни норми за безопасност и защита на околната среда. Съгласно предварително постигнати договорености на национално ниво и в съответствие с решение на Народното събрание на Република България, се изисква осигуряването на максимално участие на българския бизнес в проектирането и изграждането на проекта. Предварителните планове и опитът на корейската компания сочат, че в определени пикови периоди от изпълнението на строителните дейности ще има необходимост да бъдат ангажирани над 10 000 работника на площадката.

Това е и една от причините Hyundai E&C да започнат предварителни срещи с българските компании, за да се гарантира необходимата довеждаща инфраструктура и да се осигурят подходящи и безопасни условия на труд.

Освен с Главболгарстрой, Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън подписа меморандум и с Българска строителна камара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
АЕЦ
преди 2 месеца

Тази фирма да не би случайно да е свързана с БОКО

Откажи