Понеделник,

3000 нови работни места във Враца

От: сс -
A
A
A

През последната година успяхме да привлечем ключови инвеститори, които строят в новата промишлена зона във Враца, която ще даде работа на 3000 души. Това заяви кметът на града Калин Каменов при Беновска пита. Бъдещето на Враца е в ИТ, програмирането и автомобилната промишленост. В момента вече се строят заводи в няколко сектора на автомобилостроенето, добави градоначалникът.

Той заяви, че единствените данъци, които са обсъждани за увеличаване, са тези – за автомобилите, но поскъпването ще е със стотинки.  В същото Враца има нов екологичен и икономичен градски транспорт, предстои покупката на нови тролейбуси и електобуси.

Ако се даде възможност за частична децентрализация, ще имаме много повече събираемост, каза още Каменов.

"Много е лесно да оценим всяко нещо, когато се счупи, когато колата падне в калта. Важно е да се уважаваме всеки ден, да си помагаме. Голяма част от това, което не ни харесва, го правим ние самите. Все по-често хората очакват да видят от кмета си прозрачност, достъпност, свършена работа, добрия пример. Когато всеки от нас е активен, ние можем да бъдем един сплотен екип", заяви кметът.

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички