Уорън Бъфет с важно разкритие! Какво ще стане с милиардите му

Той заявява, че е променял завещанието си няколко пъти

Уорън Бъфет с важно разкритие! Какво ще стане с милиардите му | StandartNews.com

Милиардерът Уорън Бъфет промени начина, по който ще бъде изразходвано значителното му състояние след неговата смърт, съобщава Си Ен Ен.

93-годишният Бъфет, председател на инвестиционната компания "Бъркшир Хатауей", заяви пред "Уолстрийт джърнъл", че отново е преработил завещанието си и че не планира да продължи даренията за фондацията на Бил и Мелинда Гейтс след смъртта си. Той ще вложи богатството си в нов благотворителен тръст, който ще се контролира от трите му деца.

"Фондация "Гейтс" няма да получи пари след моята смърт", казва Бъфет пред изданието.

Той заявява, че е променял завещанието си няколко пъти и че е съставил най-новия план поради доверието, което има в ценностите на децата си и в това как те ще разпределят богатството му. Всяко от децата на Бъфет има свои собствени филантропски организации.

"Чувствам се много, много добре по отношение на ценностите на трите ми деца и имам 100% доверие в това как те ще изпълнят нещата", посочва Бъфет.

По-рано той беше обявил, че в завещанието му е посочено, че повече от 99% от имуществото му е предназначено за благотворително използване за фондация "Бил и Мелинда Гейтс" и четирите благотворителни организации, свързани със семейството му: фондация "Сюзън Томпсън Бъфет", фондация "Шерууд", фондация "Хауърд Г. Бъфет" и фондация "НоВо".

Засега обаче Бъфет очевидно планира да продължи да дарява средства на фондация "Гейтс" приживе.

В петък "Бъркшир Хатауей" съобщи, че Бъфет конвертира около 9000 акции клас А в над 13 милиона акции клас Б. Около 9,3 млн. акции ще отидат в тръста на фондация "Бил и Мелинда Гейтс", а останалите ще бъдат разпределени между четирите благотворителни организации на семейство Бъфет.

"Уорън Бъфет е изключително щедър към фондация "Гейтс" с повече от 18 години вноски и съвети", казва Марк Сузман, главен изпълнителен директор на фондацията, в изявление за Си Ен Ен. "Дълбоко сме благодарни за последното му дарение и за вноските, възлизащи общо на около 43 млрд. долара за нашата работа", обяснява той.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай