БОТА: Побоят над проф. Станчев е варварство

БОТА: Побоят над проф. Станчев е варварство | StandartNews.com

Националното научно дружество по ортопедия и травматология (Българска ортопедична и травматологична асоциация - БОТА) и цялата ортопедична и медицинска общност на Република България са потресени и изразяват огромно възмущение от варварския акт на саморазправа с един от водещите ортопеди в България – проф. Стефан Станчев. Това се казва в официална позиция на Ръководство на Българската ортопедична и травматологична асоциация по повод нападението над медика с президент проф. Андрей Йотов.

"Проф. Станчев е сред най-утвърдените специалисти в сферата на ортопедията и травматологията у нас и е известен с високите си професионални, научни, преподавателски и морални качества. Пожелаваме на нашия колега и приятел бързо и пълноценно възстановяване и завръщане към хуманната си професия. Надяваме се, че правоохранителните органи ще успеят бързо да разкрият извършителите и че те ще получат подобаващо възмездие", пишат още от асоциацията.

Междувременно стана ясно, че Станчев е излязъл от медикаментозната кома и е разговарял с близките си. Все още има шанс за зрението му.

Стандарт Нюз припомня, че трима маскирани нападнаха и налагаха с метални пръти началника на Клиниката по ортопедия, травматология и гръбначна хирургия в УМБАЛ "Св. Анна" проф. Стефан Станчев. Инцидентът стана в навечерието на Световния ден на здравето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай