Летим от София до Белград и Загреб

"Еър Сърбия" и "Далмейшън" планират редовни линии до столицата ни

Летим от София до Белград и Загреб | StandartNews.com

София. Вижда се краят на мъчителното пътуване с коли и автобуси до Белград. Скоро ще летим със самолет до сръбската столица. От това удобство обаче няма да могат да се възползват хилядите българи, които са решили да посрещат Нова година при комшиите. 

Полети ще свържат София с Белград и Загреб през лятото на следващата година. Това прогнозира за "Стандарт" изпълнителният директор на летище София Христо Щерионов. Очаква се "Еър Сърбия" и "Далмейшън" да открият редовни линии съответно от столицата на Сърбия - Белград, и от столицата на Хърватия - Загреб, до летище София.

Щерионов заедно с екип подчинени неотдавна се завърна от участие в международния форум за развитие на авиационните връзки в Лас Вегас, САЩ. Това е едно от най-големите авиационни събития в света, което се провежда ежегодно, и в което летище София традиционно участва, каза Щерионов. "В този момент за нас беше особено наложително да участваме, за да се опитаме да привлечем нови авиокомпании", обясни Щерионов. "Причината е, че още преди занимаването ни за форума беше ясно, че "България ер" предпочете "Суиспорт" да извършва наземното обслужване на самолетите й, така че трябваше да търсим компенсация", каза Щерионов.

"Най-ценна за нас беше възможността за директни контакти с много авиокомпании. Проведохме ползотворни срещи, включително с компании като "Чайна Саутърн". След срещите сме много обнадеждени от летния сезон "Ер Сърбия" и "Далмейшън" да открият линии и да изберат нашия наземен оператор да обслужва самолетите им", каза Христо Щерионов.

Полети от София до Белград и Загреб няма от години, а на пътниците се предлага да трансферират през Виена. Това струва много време и пари, затова между тези столици се пътува най-вече с коли и автобуси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай