Маратонът на "Стандарт" продължава в 10 града

Маратонът на "Стандарт" продължава в 10 града | StandartNews.com

Маратонът на "Стандарт" в страната продължава в 10 града до края на годината. След дискусиите и уникалните изложби, показващи развитието на Банско, Разлог, Петрич, Сандански и Бургас в следващите два месеца ни предстоят обиколки в 10 общини на областите Ловеч, Перник, Хасково, Смолян и Стара Загора.

10 причини да остана в моя роден град е мотото на най-новата ни кампания "Моят град", която стартирахме през лятото. С нея показваме не само промяната на общините у нас, но и хората, които с личния си пример и постижения са станали повод за гордост на своите съграждани и цялата страна. Отличаваме младите таланти, които прославят родните си градове и България.
Във всеки град правим уникална изложба от 10 огромни фотопана, които илюстрират 10 конкретни повода за гордост. Изложбите остават подарък от "Стандарт" за общините. Те пък от своя страна показват фотопаната на престижно място, за да разказват на хората и гостите на града какво е било преди и след промяната на конкретни обекти.

При откриването на изложбите във всеки град правим специална церемония за отличаване на хората, които с таланта, постиженията и своята отдаденост са гордост за града. Наградите са в шест категории - култура, образование, икономика, технологии, сигурност и спорт.

Кампанията стартира от Банско, където показахме превръщането на ски курорта в Европейски град на спорта през 2017 и наградихме математическите таланти на Банско - четвъртокласниците Теодора Хаджирускова, Йордан Мицин и Вяра Донева. В Разлог дадохме награда на пълния отличник Иван Влахов, който ще учи в Германия, за да се върне и работи за родния си град. В Сандански отличихме новото археологическо бижу на България - античния град Хераклея Синтика. Сред наградените в Сандански бе осмокласничката Ния Бояджиева, която има куп награди от олимпиади по математика, физика, химия, биология и история.

В Бургас направихме и дискусия за бъдещето на подводната археология и опазването на културното наследство на Черно море като начин за развитие на града в посока туризъм за четири сезона.

Кампанията "Моят град" бе анонсирана на рождения ден на в. "Стандарт" на 10 август.

Тогава си казахме, че докато всички говорят какво кара хората да напускат страната ни, ние трябва потърсим и покажем обратното - фактите, заради които си струва да останем в родните си градове и да работим за България. Затова и посветихме целия си празничен брой на въпроса защо трябва да останем в България и за работим за нея. Тогава автори на "Стандарт" станаха вицепремиерът Томислав Дончев, министрите Красимир Вълчев и Красен Кралев, председателят на НС Цвета Караянчева, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, Симеон Сакскобургготски и ред други, политици, работодатели, академици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай