За всички родители. Обновена е здравна платформа

Какво припомнят от Министерството

За всички родители. Обновена е здравна платформа | StandartNews.com

Към електронното приложение еЗдраве са добавени нови функции. Това научаваме от сайта на здравното министерство. Родителите вече ще могат да получават известия не само за самите тях, а и за децата им. С новата версия на приложението те ще получат достъп до данните от личните картони на техните деца. Обаче трябва да активират тази опция от настройките на приложението.

Създадена е и възможност, в случай на необходимост, информацията да бъде собственоръчно редактирана.

От Министерството припомнят, че всичко, което е необходимо, за да влезете в здравното си досие, е мобилно устройство, на което да изтеглите приложението еЗдраве. След това, ако разполагате с електронен или облачен подпис, можете сами да извършите т.нар. „сдвояване“. Ако обаче не разполагате с такива, имате възможност да получите помощ, като посетите офис на РЗИ, РЗОК или „Информационно обслужване“.

Новата версия на приложението улеснява достъпа на потребителите, които имат инсталиран облачен електронен подпис на мобилното си устройство, да регистрират приложението без да се налага сканиране на QR код от десктоп устройство. Подробни инструкции за това какво трябва да направите ще откриете, след като изберете „Регистрация с облачен електронен подпис“ от началния екран на приложението.

„Ако все още не използвате еЗдраве, сега е моментът да го направите, за да може с един клик вие да контролирате системата!“, призовават от Здравното ведомство.

От началото на септември 40 000 души са станали потребители на приложението еЗдраве.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай