Вижте с какво да засилите имунната система

Трябва да се грижим за начина си на живот, като приемаме прости и основни правила

Вижте с какво да засилите имунната система | StandartNews.com

Сега в епидемичния период сме склонни да се чувстваме по-уязвими. За да помогнем за укрепването на имунната система, ето кратък списък на най-добрите съставки, които трябва да се приемат с храната, предоставен в материал на БГНЕС.

Както е известно, в момента преминаваме през сложен период. Ако ограниченията са нещо, с което ще трябва да се запознаем, може също така да се възползваме от него, за да научим малко за здравето, особено за храните, които ефективно засилват имунната ни защита.

Разбира се, трябва да се грижим за начина си на живот, като приемаме прости и основни правила, прекалено често пренебрегвани: достатъчно сън, практикуване на спортна дейност (без извинение, това също работи у дома и без екипировка!), да пуснем слънцето в нашия дом.

По отношение на храната отново може да се приложат определени неща. Въпреки това, трябва да се има в предвид, че диетата не е решението на всичките проблеми, а ценна помощ за повишаване на ефективността на имунните ни защити.

Затова да се обърнем към витамин А и витамин С (без да се прекалява), но и пробиотици: чесън, лук, ядки, аспержи, бобови растения, червени плодове или дори пащърнак.

Други звездни храни за повишаване на имунната система са: куркума, с която можете да се поръси върху ястията или да се добави към супите, и джинджифил, идеален като запарка. Затова сварете парченца джинджифил, добавете няколко капки лимон и чаена лъжичка мед и ще се получи успокояваща напитка и естествено противовъзпалително средство.

Не се колебайте да използвате пресни плодови и зеленчукови сокове, както и плодовете и зеленчуците на сезона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай