Ваксинират ни след работа

Създават специални центрове с мобилни екипи

Ваксинират ни след работа | StandartNews.com

Създаване на ваксинационни центрове, които за работят до 22 ч. и да имат мобилни екипи, предлага шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА. Хората няма да могат да се имунизират в работно време, затова смятаме, че тези центрове трябва да работят до 22 ч., каза той.

Залата за ваксинация във ВМА е огромна, с много „работни” места. Академията има готовност да разкрие още две такива, за да отговори на очакванията за масова имунизация.

Ген. Мутафчийски направи изявление, сред като получи втората инжекция на „Пфайзер”. Започна второто убождане с втората доза, това става на 22-рия ден. Изискването на производителя е между двете дози да има поне 21 дни, каза ген. Мутафчийски. Той увери, че нито той, нито колегите му във ВМА са имали странични реакции. 717 души във ВМА-София и подразделенията й в страната са вече имунизирани.

Ген. Мутафчийски сподели още, че е забранил на ваксинираните от ВМА да си правят тестове на антитела. Много тестове се правят, не е редно да го вършим от чисто любопитство, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай