СЗО: Втората година на пандемията ще бъде по-тежка

Това предупреждение отправи Майк Райън, представител на Световната здравна организация.

СЗО: Втората година на пандемията ще бъде по-тежка | StandartNews.com

Втората година от COVID-пандемията може да бъде по-тежка от първата, предвид това как се разпространява новият коронавирус, особено в северното полукълбо, където циркулират по-заразни негови варианти. Това предупреждение отправи Майк Райън, представител на Световната здравна организация.

В последните си данни за епидемиологичната обстановка, публикувани от СЗО, се казва, че след две седмици на съобщени по-малко случаи на зараза, около пет милиона нови случая на зараза са били съобщени миналата седмица.

"След празниците в някои страни ситуацията ще се влоши много повече, преди да се подобри", заяви друг представител на СЗО Мария Ван Керхов.

Британската банка Ейч Ес Би Си (HSBC) пък предупреди, че няма да се колебае да закрие сметката на клиенти, които не носят медицински маски и биха могли да застрашат персонала й в клоновете в Обединеното кралство, предаде Франс прес.

"Ако има хора, които са риск за колегите ни, без да имат основани по медицински причини, ние си запазваме правото да затворим тяхната сметка", заяви Джаки Уи, която отговаря за британските клонове на банката.

Ейч Ес Би Си обяви, че е задължително носенето на маска в нейните офиси във Великобритания и изключения се правят само за хора, които имат медицински причини да не я използват.

В Обединеното кралство повечето супермаркети затегнаха санитарните мерки и въведоха задължително носене на маски в магазините заради силното разрастване на пандемията от новия коронавирус, отбелязва Франс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай