Неделя,

Сделка изстреля стволовите ни клетки на върха

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Британският гигант "Future Health" biobank придоби американската тъканна банка за съхранение на стволови клетки от пулпа на млечен зъб – “BioEden”

Сделка изстреля стволовите ни клетки на световния връх. Това стана след като британският гигант "Future Health" biobank, част от който е и "Future Health" - България, придоби американската тъканна банка за съхранение на стволови клетки от пулпа на млечен зъб – "BioEden". Миналата седмица компанията официално обяви придобиването на "BioEden Group" – първата в света тъканна банка за съхранение на стволови клетки от млечен зъб.

“Future Health” e първата частна акредитирана банка в Европа и е считана за символ на качество. Сделката поставя “Future health” на първите места по големина и присъствие в цял свят.

“BioEden” функционира от 2006 година и работи освен в САЩ и в Европа, Централна и Южна Америка. До момента има успешно освободени 26 проби от млечен зъб за лечение.

 

"Компанията планира да използва мрежата от офиси на „BioEden“ в Америка, с цел разширяване географският обхват на своята дейност", заяви директорът на "Future health" за България Вили Пеева. Тя е и административен директор на Медицински център "Афродита" - най-големия регенеративен център в България.

В момента централните офиси на "Future health" за Америка се намират в Мексико.

"Въпреки тези трудни времена, които преживява целият свят, е много важно да предложим нашите услуги във всяка точка на света, така че те да бъдат достъпни за всички нуждаещи се семейства", допълни г-жа Пеева.

Future Health е най-голямата тъканна банка във Великобритания от 2002 г. От 2014 г. е европейски лидер с две напълно лицензирани и акредитирани лаборатории във Великобритания и Швейцария. Компанията притежава множество европейски награди, като най-голямото признание получава за качество и извършени трансплантации. Наградата е връчена лично от кралицата на Великобритания Елизабет ІІ.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички