Промяната в облика на Ямбол e необратима

Промяната в облика на Ямбол e необратима | StandartNews.com

Георги Иванов Славов,
кандидат на ПП ГЕРБ за трети мандат кмет на Ямбол

- Г-н Славов, кандидатирате се за трети кметски мандат в Ямбол. Каква е равносметката ви за отминалите четири години?

- В Ямбол, както и в цялата област, се борим за десета поредна победа. И това не е самоцел. Особено в Ямбол, имаме добра база, върху която да стъпим - видимите резултати, които постигнахме, и отзивите от страна на самите хора. През последните четири години успяхме да реализираме най-значимите инфраструктурни проекти, които променят както облика на града, така и средата и качеството на живот на хората. Градът е с обновен център, възродихме туристическите емблеми на Ямбол - Безистена и Тракийския и античен град "Кабиле", Градският парк - т.е. всички символи на Ямбол, които години наред бяха изоставени пустеещи и занемарени. Всичко това дава ново самочувствие на хората в града. Промяната в Ямбол обаче се свързва и с благоустрояването на големите жилищни квартали, което е приоритет в нашата работа, както и поетапното обновяване на уличната мрежа. Това, което ми носи удовлетворение от свършеното е, че промяната в облика на Ямбол е видима и необратима.

- Каква цел си поставяте на настоящите местни избори?

- Основната ни цел, която е и напълно реалистична и постижима - да постигнем пълно мнозинство в общинския съвет. По-добрата подкрепа в местния парламент дава възможност за постигане на единодействие в името на големите цели. И пресича всеки опит за задкулисни игри, за изнудване и облагодетелстване в лична полза срещу осигуряване на още един глас. Обратното - разноцветен общински съвет, обикновено поставя под риск приемането на важни за града решения. Води и до липсата на отговорност - политическа и управленска.

- Какви са очакванията ви за избирателната активност в Ямбол?

- Искрено се надявам тя да бъде висока, това е едно от основните ни послания към хората - да излязат и да гласуват. Ямбол, като град и като област има горчив опит от последните парламентарни избори, когато сравнително ниската избирателна активност доведе до парадокса Ямболско да излъчи депутат от ДПС - нещо, което никога не е било. Абсурдното в случая бе, че 3723 гласа за ДПС изпратиха 1 депутат, а близо 19 000 гласували за ГЕРБ също получиха право на един народен представител от Ямбол. Още по-фрапиращото бе, че половината от гласовете за ДПС дойдоха само от петте ромски секции в Ямбол. Резултатът бе тотално изкривяване на изборните резултати и подмяна на вота. Затова апелът ни към всички е да излязат и да гласуват. Само така ще ограничим влиянието на контролирания вот. И няма после да се тюхкаме - ама защо така стана. Затова казвам - гласът на всеки е важен, трябва да бъдем активни и отговорни, защото изборът, който ще направим в един-единствен ден, ще е определящ за това как ще се развива градът ни в следващите години.

- А какви са вашите виждания за това развитие?

- Преди четири години поехме 10 конкретни ангажимента, реализацията на които да променят не само облика на Ямбол, но и да дадат ново качеството на живот за ямболии. Днес, както стана въпрос и преди малко, това вече е факт. Затова през следващия мандат сме фокусирали вниманието си върху нови десет приоритета. Сред тях са продължаване обновяването на централна градска част, завършване основното благоустрояване на кварталите, продължаване на стратегията за възстановяване на главните пътни артерии и тротоари, изграждането на още 30 нови детски и спортни площадки и други. Това е част от последователната ни политика да предлагаме на хората конкретни и реални неща, за да продължим развитието на Ямбол като модерен европейски град.

- Какви са амбициите на ГЕРБ на ниво регион?

- В цялата Ямболска област ПП ГЕРБ се стреми към мнозинство в общинските съвети и излъчване на общински кметове и в петте общини. Освен в Ямбол, кандидатът на ГЕРБ ще се бори за трети успешен мандат и в Елхово. В останалите общини - Тунджа, Стралджа и Болярово, амбициите ни са да разбием статуквото на т.нар. червени феодали. Там властта на БСП се крепи основно на страха и манипулацията. Това, което казваме на хората в тези общини, е, че имат възможност да направят своя избор свободно и демократично. И никой не може да им отнеме това право, нито да ги държи и контролира вечно. От тях зависи да дадат шанс на селата и градовете да се развиват, без да има разделението на "наши" и "ваши". Всеки има право на добър живот и трябва да си го извоюва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай