Наш лекар предупреди за голяма опасност от климатика

Лицевият нерв може да се възпали от директно надухване от климатик

Наш лекар предупреди за голяма опасност от климатика | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Увеличават се случаите на хора с обострена мигрена, както и с различни неврологични проблеми вследствие на преохлаждането и надухването от климатик. Това предупреди пред телевизия НоваНюз д-р Станка Радева от болница ИСУЛ.

Тя посочи, че филтрите на климатиците трябва да се почистват и сменят редовно, защото те задържат много микроорганизми, които могат да бъдат вредни за здравето, например – алергизиращи и такива с патогенно въздействие върху дихателните пътища.

Д-р Радева каза, че разликата между температурите навън и тези в стаята могат да доведат до стрес на организма. Тя допълни, че рязката разлика може да повлияе зле на сърдечно-съдовата и на дихателната система.

Специалистката посочи, че често пациентите страдат от схващания в шийно-раменната област заради надухване от климатик или вятър. „Директното надухване на слабото място, което имаме, води доизостряне на проблема”, каза още лекарят.

Тя обясни, че лицевият нерв може да се възпали от директно надухване от климатик и допълни,  че това възпаление може да доведе до лицева пареза, която носи своите последствия и за други органи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай