Личните лекари се чудят на коя линия са

Въпросите са към министър Ананиев

Личните лекари се чудят на коя линия са | StandartNews.com

От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България упрекват здравния министър Кирил Ананиев в обидно отношение и вменяване на безотговорност.

Те посочват, че в писмото си Ананиев ги обвинява и търси съдействие, защото те не изпълняват дейности, които той със заповедите си категорично им е забранил, а именно - преглед и оценка на здравословното състояние на съмнителни за COVID-19 пациенти и пробонабирането.

Отношението към общопрактикуващите лекари от страна на всички институции категорично не е като към лекари от "първа линия", негодуват те.

От Сдружението подчертават, че за работата си по време на епидемия, личните лекари са си осигурили необходимите лични предпазни средства и дезинфектанти със собствени средства.

Те поясняват, че въпреки че се стараят да консултират по телефона пациенти с оплаквания, съмнителни за COVID-19, личните лекари няма как да избегнат срещата с част от такива пациенти. По тази причина те настояват Ананиев да отговори ясно на въпроса общопрактикуващите лекари първа линия ли са или не.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай