Хасан Адемов прави по 10 000 крачки у дома

Лечението на всеки пациент е строго индивидуално, обясни депутатът от ДПС

Хасан Адемов прави по 10 000 крачки у дома | StandartNews.com

Лечението на всеки пациент е строго индивидуално, обясни депутатът от ДПС

 "Добре съм. Под домашна карантина съм. Опитвам се да съчетая физическата дистанцираност с умерена физическа активност. Всеки ден се опитвам да измина по 10 000 крачки у дома, което поддържа физическия томус". Това каза пред NOVA депутатът от ДПС Хасан Адемов, който е под карантина, след като прекара Ковид-19 и бе успешно излекуван. Между 28 и 30 дни е домашната карантина, днес ми е десетият ден, допълни той.

Дали предприеманите от правителството и щаба мерки са ефективни, зависи от резултата им. На този етап те могат да бъдат определени като задоволителни, каза още д-р Адемов. Той смята, че можем да се доверим на експертите в щаба. Според него е най-важно да се намери балансът между противоепидемиологичните и социално-икономическите мерки, но на този етап най-важно е да бъде запазен животът на хората и на лекарите, които са на първа линия.
Хасан Адемов благодари на целия екип на Инфекциозната клиника на ВМА. А също така и на колегите си от парламентарната група на ДПС и на председателя на партията Мустафа Карадайъ, които през цялото време  са му били морална подкрепа.

"Лечението на всеки пациент е строго индивидуално на база лабораторни изследвания и преценка на лекуващия лекар. Трябва да се предлагат лекарства само в болнична обстановка", добави той. "Реаниматорите са изключително добре подготвени и са се срещали с много по-големи предизвикателства. Внушението, че аз съм се лекувал с нещо по-различно от останалите пациенти, е грешно. Лечението на всеки един пациент е индивидуално - дали ще бъдат хининови препарати или антибиотично лечение преценява лекарят", категоричен бе депутатът.

Хасан Адемов благодари и на Кирил Домусчиев, който му се обадил е го подкрепил морално. Народният представител от ДПС съобщи, че колежките му от ГЕРБ Даниела Дариткова и Даниела Малешкова, които също се заразиха от коронавируса, са добре, чуват се, за да се подкрепят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай