Кацаров депресиран. Кой му развалил почивката

Ако не били ГЕРБ, щял да кара лежерен мандат

Кацаров депресиран. Кой му развалил почивката | StandartNews.com

Аз щях да изкарам един много лежерен мандат като здравен министър, ако правителството на Бойко Борисов не беше оставило една почти съсипана здравна система и не беше объркало ваксинацията от самото ѝ начало. Това заяви в студиото на "Лице в лице" здравният министър доц. Стойчо Кацаров.

"В първите три месеца страната беше оставена без ваксини заради грешната преценка кои ваксини да се договорят. Когато дойдоха ваксините с най-голямото количество, лично премиерът Борисов ги забрани и после ги разреши, а сега никой не иска да се ваксинира с ваксината на "АстраЗенека".

Те бяха поставени в т.нар ваксинационен план в четвъртата група - всички европейски и не само европейски страни поставиха в първа група възрастните, защото те умират. Не беше проведена никаква информационна кампания", обясни той.

"За 5-те месеца управление на ГЕРБ са поставени 900 000 ваксини, за 3 месеца на служебното правителство - 1,3 млн. ваксини".

"Няма да повторя грешките на предишното правителство - с предизборни цели да слагам ограничения, да махам ограничения", категоричен беше д-р Кацаров. По думите му мерките далеч не са от най-тежките и колегите му от други ресори ясно са заявили, че ще има подкрепа за всички.

Настоящият депутат от ГЕРБ  Костадин Ангелов заяви, че Кацаров имал лошо отношение към него заради неизпълнено искане да увеличи заплатата на жена му. "Никога не е бил работодател на съпругата ми. Това е опит да отклони вниманието от поразиите, които е направил в болницата", подчерта здравният министър. 

От своя страна пък Костадин Ангелов видя в разкритията за дълговете на управляваната от него в продължение на години Александровска болница лична вендета.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай