Четвъртък,

Грозни измами разкрити в болница

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Двойно счетоводство и източване е имало в болница "Д-р Димитър Чакмаков" в Раднево, а освен това медицинският персонал не е взимал заплати и е без осигуровки. В същото време няколко души от администрацията са взимали между 3000 и 10 000 лв. заплати. Схемата е била с надписвани граждански договори.

"Без коментар, тече разследване", беше отговорът на директорката на болницата пред екипа на Нова телевизия.

Тя все пак каза, че месец и половина не е взимала заплата. Не пожела да потвърди информацията, че е дала нотариално заверен документ, с който са се случвали манипулациите в сектора за Труд и работна заплата и личен състав.

А от октомври месец никой от медицинския персонал не е взимал цяла заплата. Те обявиха, че се чувстват излъгани и унижени. От общината обясниха, че са получавали неистински отчети за състоянието на лечебното заведение. Официално задълженията на болницата възлизат на милион и 303 хиляди лева.

Кметът Теньо Тенев каза, че "шепа хора са раздавали заплати на себе си, докато персоналът стои без пари".

"Ние сме дали 3 млн. лв. за един мандат, правили сме невъзможното, но от първостепенно значение винаги е била болницата".

Междувременно ДАНС вече влезе на проверка в болницата. Има информация, че служителите с надчислени заплати са напуснали.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички