Двама министри ще говорят в парламента за коронавируса

Кирил Ананиев и Младен Маринов ще кажат какви мерки взима страната ни срещу вируса

Двама министри ще говорят в парламента за коронавируса | StandartNews.com

Депутатите ще започнат работа в сряда с изслушване на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов относно резултата от направеното изследване за коронавирус 2019 – nCoV в случая с украински гражданин и мерките, които са предприети в конкретния случай, както и как България се готви за такава епидемия.

Миналата седмица Ананиев участва в извънредното заседание на Съвета на здравните министри на ЕС в Брюксел, където заяви, че България е въвела ефективни мерки срещу коронавируса, съобразени с препоръките на Световната здравна организация (СЗО).

„Създадена е междуведомствена координация за недопускане разпространение на новия коронавирус, включително координация със службите за граничен контрол. Налице е координация и стройна организация на всички нива на системата за обществено здраве и между всички ключови лечебни заведения. Въведена е система за задължителна регистрация и събиране на информация. Всяко лице със съмнение за нов коронавирус задължително се хоспитализира и изолира в предварително определени болнични лечебни заведения. Предприети са ефективни мерки за информиране на обществеността. Открита е телефонна линия, на която гражданите могат да задават своите въпроси относно епидемията и да получат компетентен съвет от епидемиолог“, заяви в Брюксел българският здравен министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай