Борисов: Отделяме милиарди за здраве

Той заяви, че България разполага с медицинската техника на световно ниво

Борисов: Отделяме милиарди за здраве | StandartNews.com

Години наред българското правителство отделя милиарди за здравеопазване. Над 8% от БВП, обяви министър-председателят Бойко Борисов, който участва в откриването на 29-ия Конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия.

БГНЕС

Инвестирахме много в образование, квалификация, стипендии на млади учени, в сграден фонд и оборудване, което може да се съревновава с най-добрите в света, каза Борисов.

Той заяви, че България разполага с медицинската техника на световно ниво. За радост машините има и кой да ги управлява, посочи премиерът.

БГНЕС

Благодарение на вашия професионализъм, не само че оцеляват хората в този страшен бич, тези заболявания, но и максимално бързо ги връщате в тяхната семейна среда, а и на работа, което е изключително важно да продължаваме да държим високия ръст на БВП, който произвежда България, обърна се още премиерът към медиците.

Той използва случая още веднъж да отправи и поздравление по повод днешния празник – Съединението на България. На тази дата сме доказали на великите сили, че българският народ може да се обедини и сам да решава своята съдба, посочи премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай